Nachrichten

120 Jahre Harley-Davidson

3432ad7c1922b6863608a50c1280e697_9aa7763a250d2598.png

[MILWAUKEE, 18 januari 2023] – Vandaag is de viering van 120-jaar trots en vakmanschap van Harley-Davidson van start gegaan met de introductie van de 2023 Harley-Davidson® modellen. In de line-up vind je de CVO™ Road Glide® Limited Anniversary en zes extra limited-edition motorfietsen met exclusieve 120th Anniversary-lak, -afwerkingen en -details. Het 2023-aanbod van 's werelds meest begeerde motormerk omvat daarnaast een update van de Harley-Davidson Breakout® performance cruiser, de nieuwe sportieve Nightster® Special en een gerestylede, verduisterde Freewheeler® Trike. 

"Sinds 1903 is Harley-Davidson toonaangevend op het gebied van Amerikaans motorontwerp, technologie en prestaties, en vandaag markeert het begin van een jaarlange viering van de 120e verjaardag van Harley-Davidson", aldus Jochen Zeitz, voorzitter, president en CEO van Harley-Davidson. "We zijn verheugd om vandaag de eerste Harley-Davidson 2023-modellen te onthullen, en later in het jaar zullen er nog meer volgen. 2023 wordt een onvergetelijke mijlpaal voor het merk, waarbij de geschiedenis, cultuur en gemeenschap van Harley-Davidson worden gevierd - we hopen dat u zich bij ons aansluit."

120th Anniversary modellen

3094204319f31626e5e9349a4d453499_de3f38401e402966.jpg

De zeer gelimiteerde, super-premium CVO™ Road Glide® Limited Anniversary viert 120 jaar vakmanschap met een van de meest complexe lakschema’s die Harley-Davidson ooit heeft aangeboden. Vlakken van Heirloom Red zijn aangebracht over een basislaag van Anniversary Black, elk omlijnd met een helderrode pinstripe en een met de hand aangebrachte gouden lakschelp. Subtiele details in de vlakken verbeelden de kop en vleugels van een zwevende adelaar. Het vergulde tankmedaillon toont een Art Deco weergave van de adelaar, een iconisch Harley-Davidson-designelement. Andere details zijn de luxe Alcantara zadeloppervlakken met contrasterende gouden en rode stikselaccenten, goudkleurige aandrijflijn-inserts en felrode rockerboxen en stoterstangkragen. Van deze fantastische motorfiets zullen slechts 1.500 stuks worden geproduceerd, elk genummerd met een laser-geëtst paneel op de tankconsole.

Zes andere limited-edition Harley-Davidson®-modellen worden leverbaar met speciale 120th Anniversary-lak in een ander lakschema, met kleur- en ontwerpcombinaties die zijn geïnspireerd op vroege Harley-Davidson-motorfietsen. Elk model is voorzien van een klassiek kleurenschema met glanzend Heirloom Red als basiskleur. Vlakken zijn omlijnd met een felrode pinstripe en opgevuld met een donkerder Midnight Crimson fade. Extra details zijn een Art Deco adelaar-tankmedaillon, zadelhoezen met rode zijpanelen en goud geborduurd Harley-Davidson logo, en rode fade aandrijflijn-inserts.

Dit 120th Anniversary-ontwerp zal worden aangeboden op de volgende limited-edition modellen:

  1. Ultra Limited Anniversary (productie beperkt tot 1.300 stuks wereldwijd)
  2. Tri Glide® Ultra Anniversary (1.100 stuks)
  3. Street Glide® Special Anniversary (1.600 stuks)
  4. Road Glide® Special Anniversary (1.600 stuks)
  5. Fat Boy® 114 Anniversary (3.000 stuks)
  6. Heritage Classic 114 Anniversary (1.700 stuks)

 

De Breakout is terug

De Breakout® keert terug in het gamma, met meer vermogen en een heldere nieuwe styling van zijn lange en ranke chopperprofiel. Het vermogen wordt geleverd door de Milwaukee-Eight® 117 V-Twin motor, het toppunt van koppel en cilinderinhoud in een in de fabriek geïnstalleerde, productie Harley-Davidson®-aandrijflijn.

Overige nieuwe features:

  1. Een 18.9-liter brandstoftank met daarop een low-profile chromen console die het profiel van de motorfiets verlengt en de actieradius vergroot. 
  2. Door een nieuwe stuurverhoger staat het gepolijste roestvrijstalen stuur 19 mm hoger dan bij het vorige model, voor een beter bereik van de bedieningselementen. 
  3. De achterspatbordsteunen, zijkappen, dempers, richtingaanwijzers, spiegels en de Heavy Breather-inlaat zijn verchroomd en de nieuwe 26-spaaks wielen van gegoten aluminium zijn afgewerkt in glanzend zwart met bewerkte details. 

Het Harley-Davidson® Softail® chassis behoudt de klassieke hardtail-lijnen zonder in te boeten op moderne handling en rijeigenschappen. De Breakout is ontworpen om stijl en vermogen te combineren in een compromisloos pakket.

Meer Cruise Control en Traction Control

Elektronische cruise control wordt standaard op de Fat Boy®, Fat Bob®, Breakout® en Low Rider® S, en blijft standaard op de Low Rider® ST, Heritage Classic en Sport Glide®. Traction control wordt als nieuwe optie aangeboden voor de Breakout®, Low Rider® S en Low Rider® ST. Traction control is bedoeld om te voorkomen dat het achterwiel overmatig slipt bij het accelereren. De rijder kan traction control uitschakelen met een knop op de handbediening.

Opwindende nieuwe Nightster® Special

Deze nieuwe middelzware nachtbraker versterkt de rijervaring van de Nightster met een groot aantal verbeteringen op het gebied van stijl, gemak en technologie. De vloeistofgekoelde Revolution® Max 975T V-Twin motor is getuned voor een enorm koppel bij lage toerentallen en levert opwindende prestaties. Om het totale gewicht van de motorfiets te minimaliseren is de motor in het voertuig geïntegreerd als dragend onderdeel van het chassis.

De belangrijkste features van de Nightster® Special:

  1. Passagierszadel en voetsteunen maken tweepersoons avonturen mogelijk.
  2. Gegoten aluminium wielen met bandenspanningscontrolesysteem (TPMS).
  3. Het stuur en de 5-inch stuurverhoger verplaatsen de handbediening 5 cm omhoog en 2,5 cm naar achteren om de rijder in een dominante positie op de motorfiets te plaatsen.
  4. Het ronde 4-inch TFT-scherm toont alle instrumentatie- en infotainmentfuncties die worden bediend met knoppen op de handbediening. 
    1. Het display ondersteunt infotainment via je met Bluetooth® uitgeruste smartphone. Voor de meeste infotainmentfuncties zijn ook een Bluetooth-headset en luidsprekers nodig die in de helm worden gedragen.
    2. Met behulp van spraakopdrachten via de headset kun je bellen of gebeld worden via je smartphone.
    3. Navigatie wordt verzorgd door de Harley-Davidson®-app voor iOS of Android die op de smartphone is gedownload. Je kunt kiezen voor bewegende kaartweergave of een afslag-voor-afslag-kaart die op het scherm wordt weergegeven, ondersteund door audio-instructies via de headset.
      1. Premium Brembo remcomponenten zorgen voor een geweldig remgevoel en uitmuntende remprestaties. De enkele voorrem heeft een axiaal gemonteerde vier-zuiger remklauw en een 320 mm remschijf. De enkele achterrem heeft een zwevende één-zuiger remklauw en een 260 mm remschijf.
      2. Een brandstofcel van 11,7 liter onder het zadel plaatst het gewicht van de brandstof laag in het chassis, wat het zwaartepunt verlaagt voor een beter rijgedrag en gemakkelijker inklappen van de zijstandaard. De brandstoftank is bereikbaar door het scharnierende zadel op te tillen.
      3. Selecteerbare rijmodi: Road, Sport, Rain, of maak een set gepersonaliseerde modi.
      4. Harley-Davidson Veiligheidsverbeteringen: Antilock Braking System (ABS), Traction Control System en Drag-Torque Slip Control System.
      5. Volledige LED-verlichting 
      6. Standaard cruise control en USB-oplaadpoort.

Freewheeler® toont zijn duistere kant

De Freewheeler®, een stoere, cruiser-geïnspireerde trike, krijgt voor 2023 een blacked-out restyling. De voorzijde, koplampnacelle, tankconsole, hand- en voetbediening, aandrijflijn en uitlaat hebben allemaal een zwarte afwerking in plaats van de vroegere heldere afwerking. Het resultaat is een indrukwekkende, duistere look die de rauwe hotrod-attitude van dit model versterkt.

Nieuwe wielen van gegoten aluminium in hoogglans zwart hebben zichtbare wielmoeren voor extra performance styling. Achteraan vervangen 18-inch wielen de oude 15-inch wielen om de Freewheeler® een indrukwekkende stance te geven. Rijden op drie wielen was nog nooit zo waanzinnig!

Overige features zijn:

  1. Milwaukee-Eight® 114 aandrijflijn voor on-demand vermogen.
  2. Elektrische achteruitversnelling.
  3. Mini-apehanger stuur voor compromisloze rijhouding.
  4. Klassieke custom bobtail-achterspatborden.
  5. Weerbestendige achterbak met bovenop gemonteerde klep voor gemakkelijk laden; capaciteit 56 liter.
  6. Dubbele dempers met slash-down tips.
  7. Trike-specifieke Harley-Davidson Veiligheidsverbeteringen: Cornering Enhanced Electronic Linked Braking, Cornering Enhanced Antilock Braking System (ABS), Cornering Enhanced Traction Control System en Cornering Enhanced Drag-Torque Slip Control System.